Spring naar hoofd-inhoud

Kinderopvang Ter Doest: kinderopvang van 0 tot 12 jaar

Welkom bij Kindercentrum Ter Doest in Graauw. Onze locatie vind je in basisschool Ter Doest. We hebben een kinderdagverblijfgroep (0-4 jaar) met een speciaal peuter aanbod (2-4 jaar) en een bso (4-12 jaar).

Kinderdagverblijf (0-4 jaar)

De ruimte van ons kinderdagverblijf is lekker groot en opgedeeld in verschillende hoeken om te spelen en te ontdekken en een grondbox waar de kruipertjes veilig op ontdekkingsreis kunnen. Ook hebben we een slaapkamer, ieder kind heeft een eigen bedje. We werken met een vast dagritme waarin er twee keer per dag vers fruit wordt gegeten en tussen de middag eten we gezellig samen boterhammen. Bij de jongste kindjes houden we zoveel mogelijk hun eigen ritme aan. We werken met thema's aan de hand van een jaarkalender. De thema's sluiten goed aan op de belevingswereld van je kindje en stimuleren zijn of haar sociaal emotionele ontwikkeling. Natuurlijk houden we ook van knutselen, voorlezen en lekker spelen in de hoeken. We streven er naar om iedere dag buiten te spelen en regelmatig een stukje te wandelen door Graauw. Ook brengen we regelmatig een bezoekje b.v. de kruidentuin, geitjes enz. Onderweg wordt er verteld en gekeken naar de bloemetjes, de diertjes.

 

Peuterspeel aanbod (2-4 jaar)

bieden wij ook een VE programma aan speciaal voor de peuters. Dit is voor onze locatie Uk en Puk. Al spelend leren de peuters veel van de pedagogisch medewerkers en van elkaar. Er is een intensieve samenwerking met groep 1/2. Zo spelen de peuters samen met de kleuters in de verschillende hoeken op het peuter/kleuterplein. De peuters leren veel van het voorbeeldgedrag van de kleuters. Ook laten wij kinderen die bijna 4 worden al eens kennis maken met de kleuterklas onder begeleiding van de pedagogisch medewerker, zodat de overgang heel soepel gaat.

 

Buitenschoolse Opvang (4 -12 jaar)

We streven ernaar om een huiselijke sfeer te creƫren in een vertrouwde omgeving, waar de kinderen zich veilig voelen, zichzelf kunnen zijn, ontwikkelen en leren samen te spelen met diverse leeftijden. We bieden elke dag activiteiten aan waarbij we het voor alle leeftijden aantrekkelijk proberen te maken. Op het peuter/kleuterplein zijn verschillende hoeken waar de jongste bso kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Tijdens de schoolvakanties hebben we speciaal aangepaste activiteiten in een thema. En is er extra ruimte om eens iets lekkers maken voor de lunch en grotere knutselactiviteiten, zoals eerst buiten materiaal zoeken en daar iets van maken.

 

Overige informatie

De locatie is onderdeel van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen, een HKZ gecertificeerde organisatie in de kinderopvang.

Ons team bestaat uit de pedagogisch medewerkers Petra, Randy, Nancy en Joyce. Door op vaste dagen te werken hebben de kinderen allemaal een vaste pedagogisch medewerker waartoe het kind of de ouder zich kan richten.

Niet alleen voor kinderen vinden we het belangrijk dat ze leren ook voor ons zelf, daarom volgen we regelmatig cursussen. Ook bieden we een stagiaire de mogelijkheid om op de groep ervaring op te doen en het vak pedagogisch medewerker te leren.

 

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag geopend van 7.30 uur tot 18.00 uur en op aanvraag vanaf 6.30 uur tot 18.30 uur. (met uitzondering van zon en feestdagen en een studiedag voor het personeel Ook in de schoolvakanties zijn wij geopend mits er 3 of meer kinderen zijn. Als er minder dan 3 kinderen zijn bieden we een alternatief aan.
Het peuterspeel aanbod is elke ochtend van 8.15 tot 12.15 uur tijdens de schoolweken.

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom vlug eens kijken. Je bent van harte welkom.
Ons telefoonnummer is 0114633182
Inschrijven kan via de website van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen https://www.kinderopvangzvl.nl/contact/inschrijvenkozv/